Microneedling blir en alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt förklarat orsakar Dermapen 4 en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börja producera nytt kollagen. Det bilas även nya kapillärer i huden.

Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av till exempel fraktionerad laser, men Dermapen 4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. Till skillnad mot laserbehandling kan Dermapen 4 dessutom utföras på alla hudtyper och hudfärger. 

Dermapen lanserade det första mekaniska microneedling verktyget och är fortfarande marknadsledande världen över. Nya Dermapen 4 är digital, har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna medicinska engångsnålar. Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sätt smärtfri.

Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. På så vis får behandlingen dubbel effekt både av hudens egen läkning/förnyelseprocess samt från preparaten som förs djupare ned i huden än om det skulle påföras topiskt.

Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar. Beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskemål.

Med Dermapen 4 kan man behandla:

Huduppstramningar och -föryngring, fina linjer, stora porer, oren hud och acne, millier, keratosis pilares, pigmenteringar, ärr inklusive acneärr, kirurgiska ärr och brännskador, hudbristningar och alopecia.

Ytligare behandling kan med fördel göras som "Red Carpet treatment" då huden blir återfuktad, får fin lyster och glow. 

Efter behandlingen syns oftast lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter en Dermapenbehandling.

Det eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet,flagande lätt rodnad och lite svullnad. Behandlaren informerar alltid om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandling.

Priser:

Konsultation är alltid gratis.

Ansikte: 1995kr

Ansikte och Hals: 2495kr

Ansikte, Hals och Dekolletage: 2995kr

Parti behandling, tillexempel ögon, kinder, panna, händer: 1095kr

Red Carpet Treatment: 1995kr

Kur Behandlingar:

3 behandlingar 10%

6 behandlingar 20%

dermapen4-logga.png
dermapen4-hand-2.png