IPL

Vi kan behandla följande: 

  • Ytliga blodkärl

  • Solskadad hud

  • Skin rejuvenation

  • Rosacea/hudrodnad

  • Förminskning av porer

  • Permanent hårborttagning

 

Vad är IPL?

Till skillnad från laser som endast använder en fast våglängd, så använder IPL ett brett spektrum av våglängder för att bättre kunna anpassa behandlingarna. Dessa ljuspulser kan behandla alla hudens lager allsidigt, både ytligare och djupare på samtliga delar av kroppen med ett bestående resultat! Utan att ge några skador på huden! Den här metoden har blivit mycket populär tack vare sin ICKE KIRURGISKA metod!

 

Hur känns behandlingen?


Ljuspulsen kan liknas vid en kamerablixt och brukar kännas som ett stick/ilning/sveda. Sticket följs ibland av en känsla av ökad värme i huden. Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå, vilken försvinner inom kort

 

Tidsintervaller mellan behandlingarna:


Hårborttagning ca 4-6 v 

Skin Rejuvenation ca 2 v 

Ytliga Blodkärl ca 3 v

 

Minst antal behandlingar som krävs:

 

Hårborttagning ca 6 - 10 st

Skin Rejuvenation ca 2 – 6 st

Ytliga Blodkärl ca 1 - 4 st.

 

Permanent hårborttagning

Ljuset från Photonova IPL absorberas av pigmentet som finns i själva hårstrået. När cellerna i hårfollikelns yttre hölje når ungefär 70 Cº, dör de specifika celler som startar en ny växtfas dvs. follikelns förmåga att producera hår blir permanent förstörd.Detta innebär att hårfollikeln selektivt kan värmas upp medan omgivande vävnad inte påverkas nämnvärt.

 

Kärl borttagning

Ljuset från Photonova IPL omvandlas till värme i den hudförändring som skall behandlas. Behandlingstekniken bygger på att tillföra intensivt ljus med ”rätt färg” som selektivt absorberas i pigment (melanin) eller blod (hemoglobin).
Under förutsättning att mängden ljus och bestrålningstid är noggrant inställda kan man på detta sätt permanent avlägsna missprydande kärl och förändringar i huden samt stimulera nybildningen av bindväv i översta hudlagren

 

Hudföryngring/Skinrejuvenation

Skinrejuvenation/hudföryngrings behandlingen är multifunktionell, vilket innebär att vi behandlar kärl, pigment och kollagen (hudens bindväv). Första reaktionen är en rodnad och stramhetskänsla som kan sitta i i upp till ett par dagar. Huden upplevs också något torrare, varför återfuktande preparat rekommenderas efter behandlingen.
Resultatet av behandlingarna ger ökad lyster, jämnare hudton/hudstruktur och spänstigare hud. Behandlingen kan ske som kur med 2-3 behandlingar med 2-3 veckors mellanrum eller som enstaka behandlingar med jämna mellanrum.
Antalet månader mellan underhållsbehandlingarna varierar beroende på hudens kondition, ålder, solning, rökning etc.

Priser

Kärl Ansikte:                           från 800 kr

Pigmentering:                         från 800 kr

Hår Brasiliansk:                             1500 kr

Hår Bikini:                                      995 kr

Hår Armhåla:                                 995 kr

Hår Överläpp & haka:                     950 kr

Hår Haka:                                      600 kr

Hår Överläpp:                                600 kr

Konsultation före första behandling krävs, även om du gjort behandling hos annan terapeut tidigare.

© 2020 Salong Lawli